‘’We hebben dit jaar al de grens van anderhalf miljoen auto’s gehaald, twee jaar eerder dan we dachten. En nu gaan we resoluut af op de twee miljoen. Daarom houden we onze voet op het gaspedaal’,’ aldus Audi-baas Rupert Stadler.

Meer dan de helft van het te investeren bedrag gaat naar de Duitse Audi-fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm. Daarnaast bouwt het merk haar eerste fabriek in Noord-Amerika, in het Mexicaanse Sao José dos Pinhias, wordt de bestaande fabriek in Györ in Hongarije verder uitgebreid en gaat één dezer dagen de tweede fabriek in China draaien.

De investeringen zullen nieuwe banen opleveren, maar hoeveel en waar kan VW nog niet zeggen. Wel denkt het bedrijf dit jaar in Duitsland zelf 700 jonge stagiaires aan te kunnen stellen. Om de twee miljoen verkochte auto’s te halen, gaat Audi al met al het aantal modellen opvoeren van 49 naar 60. Dat zal echter pas in 2020 gerealiseerd zijn. Volgend jaar komt wel al de derde generatie van de Audi TT Coupé uit terwijl voor 2016 een nieuwe Q1 op het programma staat. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding