In het net afgelopen jaar gingen de verkopen nog met ruim zes procent omhoog. Het dubbelmerk blijft daarmee overigens wel het vijfde autobedrijf ter wereld.

Hyundai heeft te kampen met tegenwind door de sterke koers van de Zuidkoreaanse won tegenover de Amerikaanse dollar en de euro. Dat maakt Hyundai en Kia, die juist altijd konden mikken op hun relatief lage prijzen, duurder voor autokopers in die delen van de wereld. Bovendien wordt de concurrentie van merken uit Japan, waar de yen juist scherp is gedaald, opnieuw scherper. In de VS hebben automerken als Hyundai en Kia ook nog eens in toenemende mate last van de nieuwe vitaliteit van de Amerikaanse thuisspelers Ford, General Motors en Chrysler. Op de aandelenbeurs in Seoel werd de aankondiging van Hyundai Motors dan ook ontvangen met een koersdaling van meer dan vijf procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding