Volgens Brezan-CEO Cor Baltus is het "gelet op de huidige internationale consolidatieslag van belang om deel uit te maken van een groter internationaal geheel. Brezan wenst zelfstandig te blijven en dan is het aanhaken bij de grote inkoopvolumes van Temot International een unieke kans."

Temot-CEO Fotios Katsardis noemt Nederland "van strategisch belang" voor de internationale inkooporganisatie. "De toetreding van een gezonde organisatie als Brezan zorgt dat in een groter marktgebied synergieën kunnen worden benut, er samenwerking op operationeel en strategisch vlak tot ontwikkeling zal komen en dat kosten kunnen worden gedeeld."

Naast het bundelen van inkoopvolumes biedt Temot International diverse diensten en producten, zoals data en modules voor catalogi en een netwerk van leveranciers voor private label of B-label onderdelen en accessoires. Verder voert Temot International een aantal garageconcepten waartoe haar aandeelhouders ook toegang hebben.