VW-groep heeft meer personeel dan ooit

De VW-groep heeft er de laatste zes jaar 248.000 werknemers bij gekregen, 123.000 door eigen groei en 125.000 van bedrijven die bij de Duitse onderneming getrokken zijn.

De VW-groep telt daarmee eind 2013 alles bij elkaar 573.000 banen, dat is 76 procent meer dan in 2007 en het hoogste aantal in de geschiedenis van de autobouwer. Een goede 260.000 van hen werken in Duitsland zelf waar het aantal banen in de afgelopen zes jaar ook met 44.000 is toegenomen.

‘’Volkswagen blijft succesvol. Onze auto’s maken de klanten enthousiast en dat succes wordt weerspiegeld in de werkgelegenheid,” aldus dr. Horst Neumann, in het bestuur van Volkswagen AG verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. ‘’Het aantal werknemers is de laatste zes jaar sterk toegenomen. Tegelijkertijd hebben we de productiviteit en winstgevendheid ook fors op weten te voeren.”

De 125.000 werknemers die ‘van buiten’ naar VW zijn gekomen, zijn onder meer aan de slag bij Scania, MAN, Porsche en Ducati. Neumann: ‘’Volkswagen biedt al haar werknemers individuele ondersteuning, een vaste baan en een goede beloning. Uit onderzoeken blijkt dat we tot de beste werkgevers in Duitsland behoren. We investeren zwaar in onze jonge werknemers en stellen de toekomstgerichte aard van de groep veilig.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW-groep heeft meer personeel dan ooit - Automobielmanagement.nl

VW-groep heeft meer personeel dan ooit

De VW-groep heeft er de laatste zes jaar 248.000 werknemers bij gekregen, 123.000 door eigen groei en 125.000 van bedrijven die bij de Duitse onderneming getrokken zijn.

De VW-groep telt daarmee eind 2013 alles bij elkaar 573.000 banen, dat is 76 procent meer dan in 2007 en het hoogste aantal in de geschiedenis van de autobouwer. Een goede 260.000 van hen werken in Duitsland zelf waar het aantal banen in de afgelopen zes jaar ook met 44.000 is toegenomen.

‘’Volkswagen blijft succesvol. Onze auto’s maken de klanten enthousiast en dat succes wordt weerspiegeld in de werkgelegenheid,” aldus dr. Horst Neumann, in het bestuur van Volkswagen AG verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. ‘’Het aantal werknemers is de laatste zes jaar sterk toegenomen. Tegelijkertijd hebben we de productiviteit en winstgevendheid ook fors op weten te voeren.”

De 125.000 werknemers die ‘van buiten’ naar VW zijn gekomen, zijn onder meer aan de slag bij Scania, MAN, Porsche en Ducati. Neumann: ‘’Volkswagen biedt al haar werknemers individuele ondersteuning, een vaste baan en een goede beloning. Uit onderzoeken blijkt dat we tot de beste werkgevers in Duitsland behoren. We investeren zwaar in onze jonge werknemers en stellen de toekomstgerichte aard van de groep veilig.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding