In Italië, waar Fiat 115 jaar geleden is opgericht, is ongerustheid ontstaan dat Fiat meer en meer een Amerikaans bedrijf zal worden nu het Chrysler volledig heeft kunnen inlijven. Dat heeft de onderneming 4,35 miljard dollar gekost en dat geld is dus niet meer beschikbaar om de fabrieken in Italië te moderniseren. Inmiddels is ook bekend geworden dat Marchione toch toewerkt naar een notering op de aandelenbeurs van New York, in de ogen van Rome opnieuw een veeg teken. Maar voor die ongerustheid is volgens de bewindsman geen reden. Marchionne heeft hem vlak na de nieuwe berichten over Chrysler zelf gerustgesteld, zegt hij. "Hij bevestigde daarbij dat hij de aanwezigheid in Italië juist wil versterken. Fiat is van plan om meer nieuwe modellen in haar Italiaanse fabrieken te bouwen. En ik zal binnenkort nog eens persoonlijk met Marchionne contact opnemen om de fusie en de verdere gevolgen voor ons land te bespreken.”

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding