Dat is de eerste plus in meer dan drie jaar, meldt de auto-organisatie Conseil national des professions de l’automobile CNPA. Volgens de bond komt dat vooral doordat de autoverkopen zich wat lijken te stabiliseren. ‘’Het begin van 2013 was buitengewoon moeilijk maar het eind van het jaar is toch beter geweest dan we hadden verwacht.” CNPA realiseert zich wel dat dat vooral te maken heeft met de verhoging van de BTW per 1 januari waardoor een aantal autokopers hun beslissing vooruit heeft geschoven.

De organisatie meldt verder als positief teken dat de voorraden bij de dealers ongeveer tien procent lager liggen dan een jaar geleden. De Franse autodealers zijn volgens de barometer van de CNPA al met al aan het begin van 2014 wat optimistischer gestemd dan een jaar eerder. Desalniettemin wordt gevreesd dat aan het banenverlies in de sector ook dit jaar nog geen einde zal komen.