Volgens de Franse zakenkrant Les Echos zouden beide partijen elk 750 tot 800 miljoen inbrengen. Daarvoor krijgen ze dan een belang van rond de 14 procent. De familie Peugeot, tot nu toe met ruim 25 procent de grootste aandeelhouder, zou dan ook met 100 miljoen over de brug moeten komen. De rest van de benodigde drie miljard euro, het bedrag dat PSA nodig heeft om de acute geldnood te lenigen, moet volgens dit scenario bij de andere aandeelhouders opgehaald moeten worden. Vanwege die berichten ging de koers van PSA op de aandelenmarkt van Parijs maandag weer in duikvlucht. 

Les Echos denkt dat de deal bijna rond is omdat de directeur van het Franse staatsinvesteringsfonds juist deze vrijdag en zaterdag op rondreis is geweest in China. De krant stelt dat hij daar ook gesproken heeft met de hoogste top van Dongfeng. De deelname van dat Chinese bedrijf en van de staat vormt wel een bittere pil voor de familie Peugeot, en vooral voor ‘stamoudste’ Thierry Peugeot, omdat ze daarmee de controle over ‘hun’ bedrijf feitelijk uit handen moeten geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding