Daimler investeert 190 miljoen in Vito-fabriek Spanje

Daimler besteedt 190 miljoen euro aan de modernisering van de faciliteit in Vitoria in Spanje ter voorbereiding op de productie van de nieuwe Vito en Viano. Het is een van de grootste investeringen die het de afgelopen jaren in een bestelautofabriek heeft gedaan.

Het bedrag zal voornamelijk worden besteed aan de modernisering en reorganisatie van de carrosserieproductie, lakstraat en assemblage-faciliteiten. Ook de logistiek zal worden verbeterd. De fabriek biedt werkgelegenheid aan ruim drieduizend personen. Vitoria huisvest de op een na grootste bestelautofabriek in het wereldwijde netwerk van Daimler AG, aldus Volker Mornhinweg, hoofd van Mercedes-Benz Vans: "Met de nieuwe investering versterken wij de positie van deze fabriek, die hiermee klaar is voor de toekomst." Daimler produceert de modellen Vito en Viano sinds 2003 in hun Spaanse fabriek die tot de grootste industriële faciliteiten in de regio (Baskenland) behoort. De fabriek stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De productiecapaciteit ligt op 75 duizend bestelauto’s per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler investeert 190 miljoen in Vito-fabriek Spanje - Automobielmanagement.nl

Daimler investeert 190 miljoen in Vito-fabriek Spanje

Daimler besteedt 190 miljoen euro aan de modernisering van de faciliteit in Vitoria in Spanje ter voorbereiding op de productie van de nieuwe Vito en Viano. Het is een van de grootste investeringen die het de afgelopen jaren in een bestelautofabriek heeft gedaan.

Het bedrag zal voornamelijk worden besteed aan de modernisering en reorganisatie van de carrosserieproductie, lakstraat en assemblage-faciliteiten. Ook de logistiek zal worden verbeterd. De fabriek biedt werkgelegenheid aan ruim drieduizend personen. Vitoria huisvest de op een na grootste bestelautofabriek in het wereldwijde netwerk van Daimler AG, aldus Volker Mornhinweg, hoofd van Mercedes-Benz Vans: "Met de nieuwe investering versterken wij de positie van deze fabriek, die hiermee klaar is voor de toekomst." Daimler produceert de modellen Vito en Viano sinds 2003 in hun Spaanse fabriek die tot de grootste industriële faciliteiten in de regio (Baskenland) behoort. De fabriek stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. De productiecapaciteit ligt op 75 duizend bestelauto’s per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding