Afnemers van zo’n gebruikte Mercedes, Audi en BMW hebben ambities die groter zijn dan de inhoud van hun portemonnee, meldt de Financial Express. Bovendien blijven de kwaliteit en uitstraling van dit soort modellen op niveau. Wat de interesse in luxe occasions ook stimuleert, zijn de stijgende prijzen voor nieuwe voertuigen in India: zestig procent erbij binnen vijf jaar.

De occasiontrend wordt gesignaleerd door het online platform Gaadi.com, dat ‘s lands grootste database op het vlak van premium auto’s bijhoudt. Het bestand is afkomstig van circa elfhonderd dealers in India. Volgens Gaadi komen premium modellen gemiddeld met een jongere leeftijd (drie jaar) op de tweedehandsmarkt dan de ‘gewonere’ segmenten (vanaf vijf jaar); ook is de prijsdaling verhoudingsgewijs een stuk groter. Een BMW 3-serie brengt in India gewoonlijk na drie jaar nog de helft op van de nieuwprijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding