De verschillende fabrikanten, waaronder Nissan, Honda en Jaguar LandRover, hebben samen bijna drie miljard euro geïnvesteerd in uitbreiding van de capaciteit. Daarbij zijn ook enkele duizenden nieuwe banen ontstaan. 

De fabrikanten konden vooral profiteren van de verdere groei van de Britse autoverkopen, die vorig jaar liefst 22 procent hoger lagen dan een jaar eerder. Groot-Brittannië gaat daarmee nog altijd sterk tegen de Europese trend in. De regering in Londen is ook erg te spreken over die expansie van de autosector, die sterk bijdraagt aan het streven om Groot-Brittannië wat minder afhankelijk te maken van de banken en andere financiële instellingen. Minister van business Vince Cable: ‘’Dit zorgt er voor dat we wereldleider in de autosector kunnen blijven.” 

Eén van de beste voorbeelden is de grote Nissan-fabriek in Sunderland. Die staat al jaren bekend als de meest productieve autofabriek in Europa. Nissan heeft juist meegedeeld dat er dit jaar 7.300 mensen in Sunderland aan ’t werk zijn, het hoogste aantal in de geschiedenis van de vestiging. De Nissan-fabriek kon daarmee in 2013 voor het tweede achtereenvolgende jaar meer dan een half miljoen auto’s van de band laten rollen.