VW Groep bespaart miljoenen door MAN-Scania alliantie

Volkswagen Groep verwacht in 2014 tweehonderd miljoen euro te kunnen besparen door onderdelen en componenten voor de drie vrachtwagenmerken MAN, Scania en Volkswagen gezamenlijk te ontwikkelen en in te kopen.

Eerder dan verwacht zal de combinatie MAN-Scania geld gaan opleveren, zo meldt Frankfurter Allgemeine Zeitung. Dat valt in de categorie ‘goed nieuws’ en dat is misschien wel nodig na alle strubbelingen tussen MAN en Scania. De samenwerking tussen die twee VW-dochters komt maar moeizaam op gang maar het is natuurlijk wel de bedoeling gemeenschappelijk componenten te ontwikkelen om heel veel kosten te besparen.
Halverwege vorig jaar maakte een groep aandeelhouders van Scania zich zorgen dat de nagestreefde synergie gaat opleveren dat technologie, handelsgeheimen en andere waardevolle onderdelen van Scania naar andere delen van Volkswagen Groep verdwijnen, dus ook naar MAN, zonder dat Scania-aandeelhouders ervan profiteren. Begin deze maand (januari 2014) ontstond opnieuw meningsverschil tussen Scania en MAN toen de Zweden bezwaar maakten tegen een procedure over de aanbesteding van de levering van militaire trucks aan Noorse en Zweedse strijdkrachten. De deal, waarmee zo’n 2,2 miljard euro is gemoeid, is nu onder vuur komen te liggen. De hele aanbesteding moet misschien overnieuw. De grote baas van Volkswagen Groep, Martin Winterkorn, was hier woedend over. Scania heeft inmiddels de procedure ingetrokken maar de Zweedse autoriteiten zijn al wel een onderzoek gestart naar de aanbesteding.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW Groep bespaart miljoenen door MAN-Scania alliantie - Automobielmanagement.nl

VW Groep bespaart miljoenen door MAN-Scania alliantie

Volkswagen Groep verwacht in 2014 tweehonderd miljoen euro te kunnen besparen door onderdelen en componenten voor de drie vrachtwagenmerken MAN, Scania en Volkswagen gezamenlijk te ontwikkelen en in te kopen.

Eerder dan verwacht zal de combinatie MAN-Scania geld gaan opleveren, zo meldt Frankfurter Allgemeine Zeitung. Dat valt in de categorie ‘goed nieuws’ en dat is misschien wel nodig na alle strubbelingen tussen MAN en Scania. De samenwerking tussen die twee VW-dochters komt maar moeizaam op gang maar het is natuurlijk wel de bedoeling gemeenschappelijk componenten te ontwikkelen om heel veel kosten te besparen.
Halverwege vorig jaar maakte een groep aandeelhouders van Scania zich zorgen dat de nagestreefde synergie gaat opleveren dat technologie, handelsgeheimen en andere waardevolle onderdelen van Scania naar andere delen van Volkswagen Groep verdwijnen, dus ook naar MAN, zonder dat Scania-aandeelhouders ervan profiteren. Begin deze maand (januari 2014) ontstond opnieuw meningsverschil tussen Scania en MAN toen de Zweden bezwaar maakten tegen een procedure over de aanbesteding van de levering van militaire trucks aan Noorse en Zweedse strijdkrachten. De deal, waarmee zo’n 2,2 miljard euro is gemoeid, is nu onder vuur komen te liggen. De hele aanbesteding moet misschien overnieuw. De grote baas van Volkswagen Groep, Martin Winterkorn, was hier woedend over. Scania heeft inmiddels de procedure ingetrokken maar de Zweedse autoriteiten zijn al wel een onderzoek gestart naar de aanbesteding.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding