Hoge huur groot probleem ATU Duitsland

De noodlijdende garageformule ATU speelt met de gedachte om in Duitsland enkele vestigingen te sluiten. De kosten van de huur worden te hoog.

In de strijd tegen de rode cijfers speelt het terugdringen van koste een grote rol. Aan huisvesting voor de circa 650 vestigingen is de formule op jaarbasis ongeveer 115 miljoen euro kwijt, meldt de Frankfurter Allgemeinen Zeitung. Interim-CEO Norbert Scheuch sluit volgens het dagblad niet uit dat er locaties dichtgaan, maar stuit bij de uitvoering op huurcontracten die doorlopen tot 2018. De onderhandelingen met de verhuurders zullen dan ook stevig zijn, aldus de krant.

Scheuch, voorzitter van ATU’s raad van toezicht, werd maandagavond de tijdelijke opvolger van de pas in juni 2013 benoemde Norbert Topp. Begin december gingen eigenaren en schuldeisers nog akkoord met een ingrijpend plan van Topp om de structuur van de onderneming te wijzigen en de schulden (765 miljoen euro) terug te dringen. In de afgelopen weken is vers kapitaal aangevoerd, van diverse partijen.

Hoge huur groot probleem ATU Duitsland - Automobielmanagement.nl

Hoge huur groot probleem ATU Duitsland

De noodlijdende garageformule ATU speelt met de gedachte om in Duitsland enkele vestigingen te sluiten. De kosten van de huur worden te hoog.

In de strijd tegen de rode cijfers speelt het terugdringen van koste een grote rol. Aan huisvesting voor de circa 650 vestigingen is de formule op jaarbasis ongeveer 115 miljoen euro kwijt, meldt de Frankfurter Allgemeinen Zeitung. Interim-CEO Norbert Scheuch sluit volgens het dagblad niet uit dat er locaties dichtgaan, maar stuit bij de uitvoering op huurcontracten die doorlopen tot 2018. De onderhandelingen met de verhuurders zullen dan ook stevig zijn, aldus de krant.

Scheuch, voorzitter van ATU’s raad van toezicht, werd maandagavond de tijdelijke opvolger van de pas in juni 2013 benoemde Norbert Topp. Begin december gingen eigenaren en schuldeisers nog akkoord met een ingrijpend plan van Topp om de structuur van de onderneming te wijzigen en de schulden (765 miljoen euro) terug te dringen. In de afgelopen weken is vers kapitaal aangevoerd, van diverse partijen.