Overuren in fabrieken Mercedes, BMW en Audi

De vraag naar modellen van BMW, Audi en Mercedes is zo groot dat de Duitse autofabrikanten overuren draaien.

Voor alle drie was de maand januari de meest succesvolle beginmaand ooit. Zo zette BMW wereldwijd 132.892 voertuigen af, 7,8 procent meer dan dezelfde maand in 2013. Hoewel de economische omstandigheden op veel afzetmarkten moeilijk blijven, signaleert topman Ian Robertson de eerste tekens van herstel.  

Daimler laat de productiemedewerkers momenteel overuren draaien om de vraag te kunnen bijbenen. Zowel de C- als de S-klasse slaan goed aan, wat reden is om in Bremen (C-klasse) en Sindelfingen (S-klasse) om zeker tot eind deze maand regelmatig vijf kwartier langer te werken. Vergelijkbare oplossingen voert de fabriek door in de vestigingen in Rastatt en Untertürkheim.

Vergelijkbare signalen komen van Audi, waar de A3, Q5, A6, A7 en R8 dermate gewild zijn dat de band sinds dit jaar regelmatig langer draait in de fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm. Dat blijft in elk geval nog zo in februari. Ook voor de komende maanden rekent Audi erop dat er in de productie geregeld een tandje bij moet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Overuren in fabrieken Mercedes, BMW en Audi - Automobielmanagement.nl

Overuren in fabrieken Mercedes, BMW en Audi

De vraag naar modellen van BMW, Audi en Mercedes is zo groot dat de Duitse autofabrikanten overuren draaien.

Voor alle drie was de maand januari de meest succesvolle beginmaand ooit. Zo zette BMW wereldwijd 132.892 voertuigen af, 7,8 procent meer dan dezelfde maand in 2013. Hoewel de economische omstandigheden op veel afzetmarkten moeilijk blijven, signaleert topman Ian Robertson de eerste tekens van herstel.  

Daimler laat de productiemedewerkers momenteel overuren draaien om de vraag te kunnen bijbenen. Zowel de C- als de S-klasse slaan goed aan, wat reden is om in Bremen (C-klasse) en Sindelfingen (S-klasse) om zeker tot eind deze maand regelmatig vijf kwartier langer te werken. Vergelijkbare oplossingen voert de fabriek door in de vestigingen in Rastatt en Untertürkheim.

Vergelijkbare signalen komen van Audi, waar de A3, Q5, A6, A7 en R8 dermate gewild zijn dat de band sinds dit jaar regelmatig langer draait in de fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm. Dat blijft in elk geval nog zo in februari. Ook voor de komende maanden rekent Audi erop dat er in de productie geregeld een tandje bij moet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding