De verkoop van het belang in Rolls-Royce Power Systems, het voormalige Tognum uit Friedrichshafen, levert 2,3 miljard euro op voor Daimler. In 2011 namen Daimler en Rolls-Royce de Duitse producent van onder meer zware dieselmotoren voor de scheepvaart, industrie en defensiesector over voor 3,4 miljard euro. Tognum werd begin dit jaar omgedoopt in Rolls-Royce Power Systems. Eerder werd al gemeld dat de Britten Tognum inclusief z’n tienduizend werknemers in z’n geheel zouden willen inlijven. De overname moet binnen zes maanden worden afgerond maar dat moet nog wel worden goedgekeurd door de autoriteiten. Daimler wil opbrengst gebruiken voor investeringen in de ontwikkeling van auto’s en vrachtwagens.De samenwerking tussen Daimler en Rolls-Royce Power Systems gaat overigens gewoon door.
In 2005 verkocht Daimler het bedrijf, dat toen MTU Friedrichshafen heette, aan een Zweedse investeerder genaamd EQT Partners voor 1,6 miljard euro. MTU kreeg in 2007 de naam Tognum en ging naar de beurs. En jaar daarna kocht Daimler alweer een groot belang in het bedrijf Tognum.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding