In februari werden weliswaar nog altijd meer auto’s verkocht dan een jaar eerder, maar die toename bleef dit keer wel beperkt tot drie procent. Over het jaar tot en met eind februari komt de groei in de Britse autoverkopen nog uit op meer dan 17 procent.
In de afgelopen maand wisten Britse dealers daarmee weer 67.736 nieuwe auto’s aan de man te brengen.

Dat is een stuk minder dan in de voorafgaande maanden maar dat komt omdat in maart altijd een nieuwe serie kentekens begint. Auto’s die deze maand op de weg komen, zijn herkenbaar aan de cijfers 14 op de kentekenplaat.
Het best verkochte model in Groot-Brittannië blijft de Ford Fiesta gevolgd door de Corsa en de Astra van Opel (dat bij de Britten Vauxhall heet). Na de Focus komen de VW Golf en Polo op de lijst voor als eerste buitenlandse merken. De Society of Motor Manufacturers and Traders heeft verder meegedeeld dat er in februari 1,5 miljoen nieuwe auto’s uit Britse fabrieken zijn gerold, ruim drie procent meer dan een jaar eerder.