De drie fabrieken aan de rand, in Turkije, Marokko en Roemenië, kwamen uit op 841.360 auto’s terwijl de fabrieken in Frankrijk en andere Europese landen op 841.000 stuks bleven steken.

Als overigens de assemblage voor Renault bij partner Nissan en momenteel ook nog bij Opel wordt meegeteld, dan komen de West-Europese vestigingen nog wel hoger uit. Dat blijkt uit gegevens in l’Atlas du constructeur automobile français. Het verschil zal de komende jaren waarschijnlijk verder oplopen omdat de productie in de ‘rand-fabrieken’ met dubbele cijfers toeneemt terwijl die elders in Europa juist steeds minder wordt. In de fabrieken in Frankrijk zelf daalde de productie vorig jaar ook weer met vijf procent naar 506.000. Eén fabriek, die in Sandouville, kwam zelfs niet verder dan net 25.000 exemplaren. Die vestiging stopt binnenkort dan ook met personenauto’s om volledig over te schakelen op bestelauto’s.