Lamborgini maakt recordomzet

Lamborghini noteerde over het jaar 2013 een recordomzet van 508 miljoen euro, een toename van acht procent ten opzichte van het jaar ervoor. Wereldwijd steeg het aantal afgeleverde auto’s afgelopen jaar van 2.083 tot 2.121 exemplaren, waarmee de Italiaanse supersportwagenfabrikant zijn verkoopresultaat voor het derde opeenvolgende jaar verbeterde.

De omzettoename is wat percentage betreft groter dan de verkoopstijging, hetgeen te danken is aan een andere verkoopmix in vergelijking met 2012. In 2013 werden 1.001 exemplaren van Lamborghini’s topmodel, de V12-aangedreven Aventador LP 700-4, verkocht, een groei van negen procent vergeleken met de 922 verkochte Aventadors het jaar ervoor. Ook tweeënhalf jaar na de marktintroductie van het model is de orderportefeuille voor zowel de Coupé als de Roadster voor de komende twaalf maanden gevuld.

In zijn laatste productiejaar noteerde de Lamborghini Gallardo nog immer een stabiele verkoopprestatie met 1.120 auto’s (2012: 1.161). Inmiddels is zijn opvolger, de Lamborghini Huracán LP 610-4, op de autoshow van Genève officieel aan de wereld gepresenteerd. Al vóór het officiële publieksdebuut ontving Lamborghini voor de Huracán LP 610-4 meer dan duizend orders en sinds vorige week is deze nieuwe supersportwagen ook in Nederland leverbaar bij Lamborghini Leusden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lamborgini maakt recordomzet - Automobielmanagement.nl

Lamborgini maakt recordomzet

Lamborghini noteerde over het jaar 2013 een recordomzet van 508 miljoen euro, een toename van acht procent ten opzichte van het jaar ervoor. Wereldwijd steeg het aantal afgeleverde auto’s afgelopen jaar van 2.083 tot 2.121 exemplaren, waarmee de Italiaanse supersportwagenfabrikant zijn verkoopresultaat voor het derde opeenvolgende jaar verbeterde.

De omzettoename is wat percentage betreft groter dan de verkoopstijging, hetgeen te danken is aan een andere verkoopmix in vergelijking met 2012. In 2013 werden 1.001 exemplaren van Lamborghini’s topmodel, de V12-aangedreven Aventador LP 700-4, verkocht, een groei van negen procent vergeleken met de 922 verkochte Aventadors het jaar ervoor. Ook tweeënhalf jaar na de marktintroductie van het model is de orderportefeuille voor zowel de Coupé als de Roadster voor de komende twaalf maanden gevuld.

In zijn laatste productiejaar noteerde de Lamborghini Gallardo nog immer een stabiele verkoopprestatie met 1.120 auto’s (2012: 1.161). Inmiddels is zijn opvolger, de Lamborghini Huracán LP 610-4, op de autoshow van Genève officieel aan de wereld gepresenteerd. Al vóór het officiële publieksdebuut ontving Lamborghini voor de Huracán LP 610-4 meer dan duizend orders en sinds vorige week is deze nieuwe supersportwagen ook in Nederland leverbaar bij Lamborghini Leusden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding