Ceo Martin Winterkorn van Volkswagen Group zei in Hannover: "Ik geloof dat we onze plannen voor Rusland niet moeten terugschalen om deze reden", zo meldt Automotive News Europe. Volkswagen bouwt een nieuwe motorenfabriek in Kaluga waar het al ruim vijfduizend mensen aan het werk heeft in een assemblagefabriek die modellen voor Volkswagen en Skoda bouwt.  Volkswagen heeft een miljard euro in Rusland besteed tussen 2006 en 2013. In december 2012 heeft Volkswagen bekendgemaakt dat er nog eens 840 miljoen euro zal worden geïnvesteerd in de periode tot 2015. "Onze verkoopresultaten blijven er goed. We letten natuurlijk goed op wat er gebeurt maar onze investeringen lopen gewoon. We zetten de bouw van onze motorenfabriek niet stil." De Volkswagen Groep heeft een marktaandeel van meer dan tien procent in Rusland en verkocht 38 duizend auto’s van de merken VW, Audi, Skoda, Seat in de eerste twee maanden van dit jaar.
Ook BMW Group hield zich wat Rusland betreft op de vlakte. Op de jaarcijferpresentatie in München eerder deze week zei topman Norbert Reithofer dat hij vindt dat er ‘een diplomatieke oplossing’ moet komen en dat hij er geen stelling in neemt.  Zijn marketingbaas Ian Robertson sprak in het verband met Rusland-De Krim over een ‘short term issue’ die niet past in de langetermijnstrategie van BMW Group. De groep uit München verkoopt momenteel ongeveer veertigduizend auto’s per jaar in Rusland.    

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding