Honda Swindon schrapte afgelopen jaar al 600 banen waarvan er ruim 550 door vrijwillig ontslag verdwenen.

Ingezakte vraag

De fabriek in Swindon, die inmiddels al bijna 25 jaar oud is, bouwt de Civic, Jazz en CR-V voor de Europese markt. Ook Honda wordt daar geconfronteerd met de sterk ingezakte vraag. Met de nieuwe ingreep probeert de Japanse autobouwer de productie daaraan aan te passen.

Geen verbetering

Volgens Ian Howells, senior vice-president van Honda Motor Europe, is er op korte termijn ook geen verbetering te verwachten. ‘’We hebben de laatste twaalf maanden niet de groei gezien waarop we op rekenden. Met de aanpassingen die we nu aankondigen en met de nieuwe modellen die gepland staan, blijven we vertrouwen houden in de toekomst op lange termijn van onze fabriek in Swindon.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding