Mede door deze geste hoopt de Belgische regering dat de samenwerking met Volvo kan blijven bestaan en dat, met andere woorden, de fabriek in Gent ook behouden blijft. Dat hebben enkele ministers geschreven aan de directie van Volvo Gent. De ministers proberen daarmee iets te doen aan de kritiek van die directie dat de loonkosten in België te hoog zijn – en blijven. De fabriek, waar 4,5 duizend mensen werken, wordt weliswaar niet daadwerkelijk bedreigd maar de toekomst ervan is niet altijd duidelijk, sinds Volvo eigendom is van het Chinese Geely. Het feit dat de Chinese president Xi Jingping tijdens zijn bezoek aan België vorig week ook de Gentse autofabriek in zijn agenda opnam, wordt echter wel weer als een gunstig teken gezien. De directie van Volvo Gent heeft tot nu toe niet op de brief van de ministers gereageerd. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding