Beloning topman Ford-topman Mulally omhoog

Alan Mulally, de topman van het Amerikaanse autoconcern Ford Motor, ontvangt over 2013 een beloning die 11 procent hoger ligt dan een jaar eerder. Dat maakte Ford afgelopen vrijdag bekend.

De totale beloning is 23,2 miljoen dollar (bijna 17 miljoen euro), waarvan het basissalaris 2 miljoen dollar bedraagt en de rest bestaat uit bonussen, opties, aandelen en andere vergoedingen. Over 2012 ontving Mulally nog 21 miljoen dollar voor zijn diensten bij Ford, een daling van 29 procent ten opzichte van 2011. Afgelopen jaar werd nog gemeld dat Mulally kandidaat was om topman te worden van Microsoft, maar hij heeft laten weten zeker tot het einde van dit jaar bij Ford te blijven.

Ford wist dit jaar recordwinsten te boeken in Noord-Amerika en Azië. De 68-jarige Mulally werd in 2006 topman van de op één na grootste Amerikaanse autofabrikant en leidde het bedrijf door de kredietcrisis zonder steun van de overheid. Inclusief aandelenpakketten heeft Mulally sinds zijn komst bij Ford al meer dan 300 miljoen dollar verdiend.

Beloning topman Ford-topman Mulally omhoog - Automobielmanagement.nl

Beloning topman Ford-topman Mulally omhoog

Alan Mulally, de topman van het Amerikaanse autoconcern Ford Motor, ontvangt over 2013 een beloning die 11 procent hoger ligt dan een jaar eerder. Dat maakte Ford afgelopen vrijdag bekend.

De totale beloning is 23,2 miljoen dollar (bijna 17 miljoen euro), waarvan het basissalaris 2 miljoen dollar bedraagt en de rest bestaat uit bonussen, opties, aandelen en andere vergoedingen. Over 2012 ontving Mulally nog 21 miljoen dollar voor zijn diensten bij Ford, een daling van 29 procent ten opzichte van 2011. Afgelopen jaar werd nog gemeld dat Mulally kandidaat was om topman te worden van Microsoft, maar hij heeft laten weten zeker tot het einde van dit jaar bij Ford te blijven.

Ford wist dit jaar recordwinsten te boeken in Noord-Amerika en Azië. De 68-jarige Mulally werd in 2006 topman van de op één na grootste Amerikaanse autofabrikant en leidde het bedrijf door de kredietcrisis zonder steun van de overheid. Inclusief aandelenpakketten heeft Mulally sinds zijn komst bij Ford al meer dan 300 miljoen dollar verdiend.