De actie is onderdeel van de wereldwijde terugroepactie die in februari begon met het terughalen van 1,6 miljoen auto’s wegens een mogelijk defecte startschakelaar. Die zou in verband worden gebracht met een aantal dodelijke ongevallen. Dat meldt het FD op basis van berichtgeving van persbureau Reuters. De laatste terugroepactie brengt het totaal aantal auto’s dat op bijna 2,6 miljoen. Het betreft alle modellen Chevrolet Cobalt, Chevrolet HHR, Saturn Ion, Saturn Sky, Pontiac G5 en Pontiac Solstice uit de periode 2003 tot 2011 zijn gemaakt. De terugroepactie van GM heeft het bedrijf een groot aantal onderzoeken opgeleverd met als belangrijkste vraag waarom het zo lang heeft geduurd voordat het bedrijf in actie kwam om een probleem aan te pakken dat voor het eerst al in 2001 door GM werd opgemerkt.

GM zegt dat de nieuwere modellen van de teruggeroepen auto’s, die na 2007 zijn gebouwd, een andere schakelaar hebben maar dat een aantal van die modellen zijn gerepareerd, waarbij oude onderdelen zijn teruggeplaatst die mogelijk defect zijn. Men roep nu ook alle losse startschakelaars  terug die als onderdeel naar Amerikaanse garages zijn gedistribueerd. (bronnen: Reuters / FD)

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding