Verkoop Mercedes-Benz naar record

De verkoop van Mercedes-Benz is in maart uitgekomen op het hoogste niveau ooit.

Dat maakte moederconcern Daimler vrijdag bekend. De wereldwijde verkoop steeg met ruim 13 procent tot 158.523 auto’s in vergelijking met een jaar eerder. Vooral in China en Japan deed Mercedes-Benz goede zaken met een verkoopstijging met respectievelijk 34 en 39,5 procent. In Europa ging de verkoop met 7,6 procent vooruit en in de Verenigde Staten met ruim 11 procent. Volgens Daimler waren vooral de auto’s uit de E- en S-klasse in trek en liet de nieuwe C-klasse een goede start zien.

Verder maakte Daimler bekend dat de verkoop van Mercedes-Benz in het eerste kwartaal een record heeft bereikt voor die periode. De verkoop ging met 15,2 procent omhoog tot 374.276 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop Mercedes-Benz naar record - Automobielmanagement.nl

Verkoop Mercedes-Benz naar record

De verkoop van Mercedes-Benz is in maart uitgekomen op het hoogste niveau ooit.

Dat maakte moederconcern Daimler vrijdag bekend. De wereldwijde verkoop steeg met ruim 13 procent tot 158.523 auto’s in vergelijking met een jaar eerder. Vooral in China en Japan deed Mercedes-Benz goede zaken met een verkoopstijging met respectievelijk 34 en 39,5 procent. In Europa ging de verkoop met 7,6 procent vooruit en in de Verenigde Staten met ruim 11 procent. Volgens Daimler waren vooral de auto’s uit de E- en S-klasse in trek en liet de nieuwe C-klasse een goede start zien.

Verder maakte Daimler bekend dat de verkoop van Mercedes-Benz in het eerste kwartaal een record heeft bereikt voor die periode. De verkoop ging met 15,2 procent omhoog tot 374.276 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding