Volvo Gent ligt plat door staking toeleverancier

De autofabriek van Volvo in Gent ligt nagenoeg plat door een staking bij Johnson Controls in Assenede, het bedrijf dat de stoelen voor nieuwe Volvo’s levert.

Volvo had afgelopen nacht wel de nachtploeg laten komen, maar die kon voorlopig alleen maar auto’s zonder stoelen afbouwen. De middagploeg van vrijdag is daarop meegedeeld maar thuis te blijven. Voor deze werknemers geldt daarom de zogenaamde technische werkloosheid.

Of de aflevering van Volvo’s in Europa door de problemen in gevaar komt, is op dit moment nog niet bekend. De autofabriek in Gent laat normaal gesproken zo’n vierhonderd auto’s per ploeg van de band rollen. Bij Johnson Controls wordt overigens gestaakt omdat de werknemers ontevreden zijn over de arbeidsomstandigheden en werkdruk. Overleg tussen de directie en de vakbonden daar heeft tot op heden geen oplossing opgeleverd.

Volvo Gent ligt plat door staking toeleverancier - Automobielmanagement.nl

Volvo Gent ligt plat door staking toeleverancier

De autofabriek van Volvo in Gent ligt nagenoeg plat door een staking bij Johnson Controls in Assenede, het bedrijf dat de stoelen voor nieuwe Volvo’s levert.

Volvo had afgelopen nacht wel de nachtploeg laten komen, maar die kon voorlopig alleen maar auto’s zonder stoelen afbouwen. De middagploeg van vrijdag is daarop meegedeeld maar thuis te blijven. Voor deze werknemers geldt daarom de zogenaamde technische werkloosheid.

Of de aflevering van Volvo’s in Europa door de problemen in gevaar komt, is op dit moment nog niet bekend. De autofabriek in Gent laat normaal gesproken zo’n vierhonderd auto’s per ploeg van de band rollen. Bij Johnson Controls wordt overigens gestaakt omdat de werknemers ontevreden zijn over de arbeidsomstandigheden en werkdruk. Overleg tussen de directie en de vakbonden daar heeft tot op heden geen oplossing opgeleverd.