BMW moet productie i8 nu al verhogen

De productie van de BMW i8 is onlangs opgestart maar moet vanwege de hoge vraag nu al worden verhoogd.

Dat zei i8-projectleider Carsten Breitfeld tijdens de eerste dag van de testritten voor de media. Zoals gewoonlijk wil BMW geen melding maken van productie-aantallen of verwachte verkopen. Ook in het geval van de i8 blijven de kaken stijf op elkaar. Wél werd tijdens de persconferentie gezegd dat naar verwachting 25 procent van de productie in de VS zal worden verkocht, in Duitsland 20 procent en in de UK 12,5 procent. De rest gaat naar het Midden-Oosten en China en naar een aantal kleinere markten, zoals de Europese landen. Vooral die van het Midden-Oosten zal naar verwachting groeien, nu Dubai is aangewezen als de locatie voor de Expo 2020. Experts denken dat de tentoonstelling een positieve impact zal hebben op de economie en met name de vastgoedmarkt. Daardoor worden ook klanten aangetrokken in de premium segmenten van de automarkt.

Vanaf het najaar is de i8 al te bestellen maar ook over deze orders wordt niets bekendgemaakt. Een goede relatie die een grote BMW-dealer is in de omgeving van Los Angeles zei te hopen tien tot vijftien auto’s te krijgen. "Veel te weinig want ik kan er veel meer verkopen. Het is jammer want er zijn veel trendsetters en early adapters, mensen die alles het eerst willen hebben. Zij zijn niet bereid een jaar op een nieuwe auto te wachten dus kopen ze wat anders." In de VS zijn van de circa 340 BMW-dealers er 285 van hen is aangewezen als i-agent. Een rekensom heeft volgens Breitfeld geen zin maar wij gokken toch op een productie dit jaar tussen tweeënhalf- en drieduizend exemplaren.

De prijs van de BMW i8 First Edition is eerder deze maand bekendgemaakt en bedraagt 149 duizend euro. De toegewezen aantallen voor Nederland zijn inmiddels al verkocht en worden vanaf juni uitgeleverd. Wat de prijs van de volgende editie zal zijn, is niet bekend. Wél weten potentiële klanten dat ze eventueel pas in 2015 de i8 kunnen afnemen.(HHemmes).

BMW moet productie i8 nu al verhogen - Automobielmanagement.nl

BMW moet productie i8 nu al verhogen

De productie van de BMW i8 is onlangs opgestart maar moet vanwege de hoge vraag nu al worden verhoogd.

Dat zei i8-projectleider Carsten Breitfeld tijdens de eerste dag van de testritten voor de media. Zoals gewoonlijk wil BMW geen melding maken van productie-aantallen of verwachte verkopen. Ook in het geval van de i8 blijven de kaken stijf op elkaar. Wél werd tijdens de persconferentie gezegd dat naar verwachting 25 procent van de productie in de VS zal worden verkocht, in Duitsland 20 procent en in de UK 12,5 procent. De rest gaat naar het Midden-Oosten en China en naar een aantal kleinere markten, zoals de Europese landen. Vooral die van het Midden-Oosten zal naar verwachting groeien, nu Dubai is aangewezen als de locatie voor de Expo 2020. Experts denken dat de tentoonstelling een positieve impact zal hebben op de economie en met name de vastgoedmarkt. Daardoor worden ook klanten aangetrokken in de premium segmenten van de automarkt.

Vanaf het najaar is de i8 al te bestellen maar ook over deze orders wordt niets bekendgemaakt. Een goede relatie die een grote BMW-dealer is in de omgeving van Los Angeles zei te hopen tien tot vijftien auto’s te krijgen. "Veel te weinig want ik kan er veel meer verkopen. Het is jammer want er zijn veel trendsetters en early adapters, mensen die alles het eerst willen hebben. Zij zijn niet bereid een jaar op een nieuwe auto te wachten dus kopen ze wat anders." In de VS zijn van de circa 340 BMW-dealers er 285 van hen is aangewezen als i-agent. Een rekensom heeft volgens Breitfeld geen zin maar wij gokken toch op een productie dit jaar tussen tweeënhalf- en drieduizend exemplaren.

De prijs van de BMW i8 First Edition is eerder deze maand bekendgemaakt en bedraagt 149 duizend euro. De toegewezen aantallen voor Nederland zijn inmiddels al verkocht en worden vanaf juni uitgeleverd. Wat de prijs van de volgende editie zal zijn, is niet bekend. Wél weten potentiële klanten dat ze eventueel pas in 2015 de i8 kunnen afnemen.(HHemmes).