Sator-moeder LKQ meldt recordomzet en winst

Het moederbedrijf van Sator Holding – LKQ Corporation – meldt goede financiële resultaten te hebben geboekt in het eerste kwartaal van 2014.

Zo steeg de omzet naar een recordniveau van 1.63 miljard dollar, wat 35.9% meer was dan de 1.20 miljard dollar in Q1 van 2013. Aan alle inspanningen hield het bedrijf bijna 105 miljoen dollar over, 23,7% meer dan de 84.6 miljoen een jaar terug. Topman Robert L. Wagman zegt dat zowel organische groei als overnames hebben bijgedragen aan de resultaten.

Over de recente voorgenomen acquisitie van Cartal-Rijsbergen, Heuts, Primaparts, Slager en Veam zegt LKQ in het persbericht dat ze waarschijnlijk jaarlijks voor 180 miljoen dollar zullen gaan bijdragen aan de omzet. De transactie moet in het tweede of derde kwartaal formeel zijn afgerond. Wel moeten de Nederlandse mededingingsautoriteiten nog akkoord gaan. Zekerheden zijn er in dit opzicht echter niet, stelt LKQ.

Sator-moeder LKQ meldt recordomzet en winst - Automobielmanagement.nl

Sator-moeder LKQ meldt recordomzet en winst

Het moederbedrijf van Sator Holding – LKQ Corporation – meldt goede financiële resultaten te hebben geboekt in het eerste kwartaal van 2014.

Zo steeg de omzet naar een recordniveau van 1.63 miljard dollar, wat 35.9% meer was dan de 1.20 miljard dollar in Q1 van 2013. Aan alle inspanningen hield het bedrijf bijna 105 miljoen dollar over, 23,7% meer dan de 84.6 miljoen een jaar terug. Topman Robert L. Wagman zegt dat zowel organische groei als overnames hebben bijgedragen aan de resultaten.

Over de recente voorgenomen acquisitie van Cartal-Rijsbergen, Heuts, Primaparts, Slager en Veam zegt LKQ in het persbericht dat ze waarschijnlijk jaarlijks voor 180 miljoen dollar zullen gaan bijdragen aan de omzet. De transactie moet in het tweede of derde kwartaal formeel zijn afgerond. Wel moeten de Nederlandse mededingingsautoriteiten nog akkoord gaan. Zekerheden zijn er in dit opzicht echter niet, stelt LKQ.