Het luxe markt van de VW Groep wil de productie verder opvoeren om te kunnen voldoen aan de almaar toenemende vraag naar dure auto’s van Britse makelij. Vorig jaar verkocht Bentley al een record aantal van 10.120 automobielen en het doel blijft nog steeds om dat rond 2018 tot minstens 15.000 per jaar op te voeren. Het autobedrijf heeft al eerder laten weten daartoe ruim een miljard euro te investeren in de Britse vestiging. Bovendien wordt Crewe de enige fabriek voor 12-cylinder motoren binnen de VW Groep waarmee nog eens een honderdtal nieuwe banen gecreëerd wordt. Bij de Britse autofabrieken samen zijn vorig jaar ruim 3.000 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan waarbij naast Bentley met name ook Jaguar/Land Rover de productie eveneens voortdurend verhoogt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding