De rijkste autohandelaar is Sir Arnold Clark met een familievermogen van 675 miljoen pond ofwel vandaag de dag 830 miljoen euro. Hij haalt daarmee dit jaar op de Sunday Times Rich List de 148e plaats, dat is 24 plaatsen hoger dan vorig jaar. Clark, inmiddels 86, is grondlegger van een gelijknamig autobedrijf in Schotland dat in heel Groot-Brittannië meer dan 200 vestigingen telt en een omzet draait van rond de drie miljard euro per jaar.

De volgende rijke uit de autosector heeft zelfs een adellijke titel, Lord Edmiston, die met 555 miljoen euro de 228e plaats inneemt. Edmiston is eigenaar van de Britse importeur en dealer van Subaru, Great Wall en Isuzu, auto’s die het vooral bij veel boeren goed doen. Jack Tordoff, eigenaar van de Yorkshire multimerk-handelaar JCT600 die inmiddels ook al meer dan 60 jaar bestaat, staat met 435 miljoen aan vermogen op de 272e plaats. Vervolgens is de beurt aan Sukhpal Singh Ahluwalia, die niet in auto’s zelf maar in onderdelen handelt als grondlegger van Euro Car Parts. Zijn vermogen wordt geschat op 370 miljoen euro waarmee hij op de rijkenlijst een 307e notering bereikt. Daarnaast hebben ook de eigenaren/grootaandeelhouders van autobedrijven als Bramall, Peter Vardy en Car Giant een plaatsje op de Sunday Times Rich List veroverd of behouden.