Volvo Gent investeert 60 miljoen

Daags nadat weer eens geruchten opdoken dat Volvo haar Belgische fabriek in Gent gaat sluiten, heeft het bedrijf zelf laten weten dit jaar 22 miljoen en volgend jaar nog eens 37 miljoen te investeren in vernieuwing en uitbreidingen.

"Met de investering van dit jaar wordt een deel van de eindassemblage verbouwd om de efficiëntie in dat deel van de fabriek verder te verhogen", aldus woordvoerder Mark De Mey tegenover de Belgische media .

Met de investeringen wordt ook het overnemen van de activiteiten van Johnson Controls Interior verder georganiseerd. Vanaf de zomervakantie zal Volvo Car Gent zelf instaan voor de assemblage van de tunnelconsole en dakbekleding. Momenteel worden die nog aangeleverd door Johnson Controls in Assenede.

Volvo Cars bouwt in Gent momenteel de S60, XC60, V40 en het afgeleid model V40 Cross Country. Welke modellen de fabriek van 2017 krijgt toegewezen, moet nog worden besloten. Eerder kondigde Volvo Cars aan dat het afstevent op een recordjaar.

Volvo Gent investeert 60 miljoen - Automobielmanagement.nl

Volvo Gent investeert 60 miljoen

Daags nadat weer eens geruchten opdoken dat Volvo haar Belgische fabriek in Gent gaat sluiten, heeft het bedrijf zelf laten weten dit jaar 22 miljoen en volgend jaar nog eens 37 miljoen te investeren in vernieuwing en uitbreidingen.

"Met de investering van dit jaar wordt een deel van de eindassemblage verbouwd om de efficiëntie in dat deel van de fabriek verder te verhogen", aldus woordvoerder Mark De Mey tegenover de Belgische media .

Met de investeringen wordt ook het overnemen van de activiteiten van Johnson Controls Interior verder georganiseerd. Vanaf de zomervakantie zal Volvo Car Gent zelf instaan voor de assemblage van de tunnelconsole en dakbekleding. Momenteel worden die nog aangeleverd door Johnson Controls in Assenede.

Volvo Cars bouwt in Gent momenteel de S60, XC60, V40 en het afgeleid model V40 Cross Country. Welke modellen de fabriek van 2017 krijgt toegewezen, moet nog worden besloten. Eerder kondigde Volvo Cars aan dat het afstevent op een recordjaar.