Welingerichte kringen in China hebben dit bevestigd tegenover het Duitse perbureau DPA. In het tijdschrift Die Welt was dit gepubliceerd en ook dat de Chinese overheid de verlenging van het contractverlenging al heeft goedgekeurd. In maart hebben de partijen al een ´memorandum of understanding´ondertekend in Berlijn.
BMW en Brilliance hebben samen twee autofabrieken en een motorenfabriek in Shenyang in het noordoosten van China. Een tweede fabriek voor motoren wordt momenteel gebouwd en die moet in 2016 klaar zijn.  BMW bouwt in china de verlengde 5-Serie, de gewone 3-Serie en de verlengde 7-Serie. De productiecapaciteit ligt nu op driehonderdduizend auto´s per jaar en op de middellange termijn streeft men naar een capaciteit van vierhonderdduizend stuks. BMW en Brilliance werken sinds 2003 samen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding