Daarmee zou Daimler in navolging treden van Audi, dat in 2012 het Italiaanse motormerk Ducati overnam. BMW bouwt zelf motorfietsen. Daimler wil zelf niet reageren op het bericht. MV Agusta behoort tot de Italiaanse zakenfamilie Castiglioni. Die zou plannen hebben om in 2015 de motorfietsenbouwer naar de beurs in Milaan te brengen.

Het zou de zoveelste keer zijn dat MV Agusta in buitenlandse handen valt. Zo maakte voormalig eigenaar Claudio Castiglioni eerder al een flinke klapper door het merk voor veel geld aan Harley-Davidson te verkopen, en het later weer voor een symbolisch bedrag terug te kopen toen de zaken erg slecht gingen. Inmiddels is het merk weer opgeleefd en staat zoon Giovanni aan het hoofd, die na het overlijden van vader Claudio de scepter zwaait.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding