Over de eerste zeven van dit jaar komt de groei nu uit op iets meer dan tien procent. De Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT heeft daarom haar voorspelling voor heel 2014 opgetrokken naar een groei van meer dan acht procent.

‘’Consumenten vol vertrouwen profiteren van een reeks aan nieuwe producten en aantrekkelijke financieringen voor de nieuwste brandstof-efficiënte auto’s. Deze aanhoudende positieve lijn heeft ons er toe gebracht onze voorspelling voor het hele jaren op te trekken,” aldus directeur Mike Hawes van de SMMT.

In totaal werden er in juli in Groot-Brittannië 172.097 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. De aandelen diesel en benzine zijn daarbij nagenoeg fifty-fifty. Als de trend doorgaat en de verwachting van de SMMT uitkomt, dan liggen de Britse autoverkopen dit jaar weer boven het niveau van voor de crisis in 2007. Marktanalisten wijzen er echter op dat de dreigende renteverhoging op niet al te lange termijn  wel eens roet in het eten kan gooien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding