De firma Labo Test bouwt airosystemen en wilde onbetaalde rekeningen van NEVS betaald krijgen. Een hoorzitting zou plaatsvinden in september voor de rechtbank in Vänersborg maar de toeleverancier in kwestie heeft het verzoek voor een hoorzitting ingetrokken, zo bevestigde directeur Hakan Bodin gisteren tegenover het duitse persbureau dpa. NEVS zou hebben bericht over onderhandelingen met mogelijke partners en investeerders, volgens Bodin. "Op basis van deze informatie hebben wij besloten de aanvraag voor een hoorzitting terug te trekken", zo zegt zijn onderneming in een persbericht.
"Wij kunnen op het moment niet alle schulden betalen", aldus de woordvoerder van NEVS. "Dat spijt ons zeer en we werken aan oplossingen op korte termijn." De woordvoerder zei niet om hoeveel  schulden het gaat.

Vanwege liquiditeitsproblemen heeft Saabn al afscheide genomen van adviseurs en heeft men de productie in Trollhättan stilgelegd. De reden ervoor was volgens NEVS dat een aandeelhiouder zijn verplichtingen niet zou zijn nagekomen. Sindsdien staan de banden stil en de Chines grootaandeelhouder National Modern Energ Holdings zoekt een nieuwe partner. "Wij zijn nu met twee grote Aziatische autofabrikanten in gesprek", aldus de woordvoerder van NEVS. Zijn bedrijf is niet failliet, zo benadrukte hij. "Ons vermogen is hoger dan de schuld." (bron: dpa/ automobilwoche)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding