Topstuk van de veiling was de zeldzame Ferrari 250 GTO waarvan slechts 39 exemplaren bestaan. Een Amerikaanse autofanaat heeft daarvoor ruim 28 miljoen euro neergeteld. Dat is het hoogste bedrag ooit wat op een autoveiling voor een voertuig is betaald. Onderstaand een filmpje met de biedingen. 

Toch viel het verkoopbedrag voor de veilingmeester wellicht wat tegen. Mensen uit de branche hadden voor aanvang van de veiling verwacht dat de auto zo’n 37 miljoen euro zou opleveren.

De afgehamerde bedragen voor de overige negen Ferrari’s uit de ‘Rosso Maranello Collectie’ waren ook niet misselijk. Bekijk de fotogalerij voor de opbrengst per auto. Een klik op de foto geeft een groter formaat.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding