Sportwagenfabrikant Porsche, tegenwoordig dochteronderneming van Volkswagen AG en niet andersom, heeft nu succes geboekt in de juridische nasleep naar aanleiding van de (mislukte) Volkswagen-overnamestrijd in 2008.  Dit heeft het Supreme Court van New York bekendgemaakt. Het Hof vindt zichzelf niet de juiste instantie voor deze zaak omdat die zich grotendeels buiten de VS heeft afgespeeld. Daarmee is de uitspraak bekrachtigd die de behandelende Amerikaanse rechtbank in december 2013 al deed.
In het begin waren het meer dan dertig hedgefondsen die claims indienden tegen Porsche voor een bedrag van in totaal 2,5 miljard dollar. Maar de meeste fondsen hebben de strijd al eerder opgegeven en zich teruggetrokken. De verloren overnamestrijd die Porsche destijds leverde, heeft de Porsche Holding claims van vele miljarden opgeleverd. De eisers verloren toen enorm veel geld met het gokken op de koers van het aandeel Volkswagen en voelden zich achteraf gezien verkeerd geïnformeerd. Porsche heeft ook in Duitsland te maken met claims.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding