Op dit adres bevindt zich zowel een showroom als een servicecenter. Dit betekent dat niet alleen toekomstige klanten van Tesla er terecht kunnen, maar ook de bijna 300 Belgen die nu reeds in een Model S rondrijden. In de showroom kan men onder meer via interactieve schermen de eigen auto naar wens samenstellen.

Er is ook een snel laadstation in Nijvel in gebruik genomen, meer specifiek op de parkeerplaats van een hotel langs de E19. Daar is het mogelijk om de Tesla in dik een half uur vol te laden om vervolgens door te rijden naar de volgende snel laadstation in Luxemburg, Noord Frankrijk, Nederland of het Ruhrgebied in Duitsland.

Nederland

In navolging van de Nissan Leaf en Nissan e-NV200 neemt in Nederland het bedrijf Taxi Electric ook de Tesla Model S in haar vloot op. Vanaf deze week gaan 5 exemplaren van de luxe, volledig elektrische sedan in onze hoofdstad de weg op. Later volgen meer exemplaren.

Taxi Electric zegt dat de Leaf een groot succes is als transportmiddel. Daarom werd het wagenpark kort geleden uitgebreid met de Nissan e-NV200 personenbus. Deze week komt daar de Tesla Model S bij. Taxi Electric heeft 5 exemplaren de weg op gestuurd en dat aantal wordt binnenkort verdubbeld. In tegenstelling tot de Nissan’s kan de Tesla alleen telefonisch worden gereserveerd. Voor ritten in Amsterdam geldt een minimumtarief van 25 euro. Eerder werd bekend dat er door aanbesteding op Schiphol ook al 100 Tesla’s vanaf de luchthaven als taxi worden ingezet.

Bron: Autointernationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding