Saab AB afgelopen vrijdag zijn toestemming om de merknaam te gebruiken ingetrokken, nadat donderdag 28 augustus de rechtbank het verzoek om uitstel van betaling heeft afgewezen. Saab AB, de defensiefirma waaruit Saab Automobile in 1990 werd opgericht, is geen zakenpartner van NEVS, maar is onderdeel geweest van een consortium dat de Saab-merknaam bewaakt. NEVS mocht de naam gebruiken toen het de activa van Saab Automobile in 2012 verwierf. Volgens persbureau Reuters benadrukte NEVS vrijdag 29 augustus dat het een goede en nauwe relatie heeft met Saab AB over de merkenkwestie. Het is niet duidelijk welke invloed het verlies van de merknaam zal hebben op gesprekken met niet nader genoemde potentiële investeerders in NEVS.  Woordvoerder Mikael Östlund zei te verwachten dat de kwestie moet worden opgelost zodra een overeenkomst is bereikt met een potentiële investeerder die een belang in het bedrijf wil nemen. Hij verwacht de onderhandelingen met Saab AB te kunnen hervatten zodra een nieuwe eigenaar zich aandient. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding