NEVS, de eigenaar van de met faillissement bedreigde Zweedse autofabrikant is hiermee in tweede instantie succesvol geweest, zo heeft het Chinese consortium National Electric Vehicle Sweden medegedeeld. Op donderdag 28 augustus werd het verzoek om uitstel van betaling nog afgewezen.
In 2011 kreeg Saab ook al uitstel van betaling van de rechtbank maar men heeft zich sindsdien niet uit de crisis kunnen werken. In mei is de productie in Trollhättan wegens liquiditeitsproblemen al stopgezet. De eigenaren van Saab zeggen in onderhandeling te zijn met twee internationale autofabrikanten. Saab heeft een schuld van ongeveer vierhonderd miljoen Zweedse kronen (43 miljoen euro) aan leveranciers.
Volgens de website Saabsunited.com mag National Electric Vehicle Sweden (NEVS) niet langer de merknaam Saab gebruiken bij de productie van auto’s. Saab AB is eigenaar van de merknaam en heeft de overeenkomst met NEVS opgezegd, aldus Saabsunited. Saab AB gaf in 2012 toestemming aan NEVS de merknaam te gebruiken maar trok dat recht afgelopen weekend onverwacht in. Een en ander zou een direct gevolg zijn van de acute financiële nood waarin NEVS verkeert. Er zou niet vast staan dat NEVS de merknaam Saab nooit meer mag gebruiken. NEVS zou opnieuw met Saab AB gaan onderhandelen als de financiële problemen voorbij zijn. (bronnen: dpa-AFX / saabsunited.com)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding