CO2-uitstoot en kosten verminderen

De kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen vooral in de ontwikkeling van alternatieve aandrijfsystemen en lichte materialen om het verbruik van brandstoffen, CO2-uitstoot en kosten te verminderen. Vanwege de toenemende vraag naar innovatieve producten en systemen in een ontwikkelde markt als Europa zijn er ook mogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven.

BRIC-landen

Daarnaast vestigt de Duitse automobielsector zijn aandacht sterk op de BRIC-landen (Brazilië, Rusland India en China). Dit biedt perspectief voor Nederlandse ondernemers die kunnen bijdragen aan de optimalisatie van de resultaten in deze landen.

Tekort aan vakkundig personeel

Een andere kans vormt het tekort aan vakkundig personeel, vooral ingenieurs en het thema elektrisch rijden.

U kunt hier meer lezen over de kansen in de automotive industrie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding