Vrachtwagenproducent DAF heeft plannen voor de bouw van een nieuwe lakstraat in zijn Belgische vestiging in Westerlo. Daar worden cabines geproduceerd voor middelzware en zware trucks. Met de nieuwe lakstraat wil DAF zijn productiecapaciteit opvoeren.
De nieuwe ‘cabine paintshop’ – eigenlijk een volledig nieuw gebouw – vergt een investering van ‘enkele tientallen miljoenen euro’s’ en betekent een belangrijke verankering voor de Belgische DAF-site.

Volgens de Belgische bonden ligt de investering voor ‘99 procent’ vast. De communicatiedirecteur van DAF, Rob Appels, zegt dat er nog ‘geen definitieve handtekening’ is gezet en dat het te vroeg is voor details. Voor het einde van het jaar wordt een beslissing genomen.

De bouw van de nieuwe lakstraat zou twee jaar in beslag nemen en tegen eind 2016 klaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding