Nevada heeft er in toegestemd dat Tesla twintig jaar lang geen belastingen hoeft te betalen, wat de fabrikant een voordeel van in totaal 1,3 miljard dollar kan opleveren. In ruil daarvoor creëert Tesla in de fabriek 6.500 banen waarbij het tevens heeft beloofd die mensen minimaal 25 dollar per uur te betalen. Tesla investeert vijf miljard dollar in de fabriek, die overigens pas in 2020 in werking moet zijn en dan batterijen voor zo’n half miljoen auto’s per jaar moet gaan leveren. Die zijn ook tegen die tijd waarschijnlijk lang niet allemaal nodig voor Tesla zelf maar de fabrikant is dan ook van plan ook andere fabrikanten van elektrische auto’s te bedienen. De gouverneur van Nevada berekent intussen dat de komst van de bekende autofabriek zijn staat uiteindelijk een economische oppepper van meer dan 100 miljard dollar op zal kunnen leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding