‘’We hebben met de bonden een akkoord gesloten om de concurrentiekracht te versterken. Daarin hebben wij toegezegd om de productie in Frankrijk zelf op te voeren van momenteel 530.000 naar 710.000 auto’s per jaar in 2016. Zo’n verhoging realiseren zonder nieuwe mensen erbij is gewoonweg niet mogelijk,” aldus topman Carlos Ghosn.

Een deel van de extra productie komt voor rekening van vaste partner Nissan. Zo zal een fabriek in Flins voor de helft van de capaciteit voor het Japanse merk gaan draaien.

Renault heeft momenteel nog zes autofabrieken in het thuisland en heeft in het kader van het akkoord ook toegezegd die open te zullen houden. De productieverhoging is mede ingegeven door de verbetering op de Europese automarkt die volgens Ghosn ook door zal zetten. ‘’Er is duidelijk sprake van een verbetering maar dat werd ook wel tijd. Dit jaar zien we voor het eerst in lange tijd dat de verkopen van nieuwe auto’s toenemen. De verdere ontwikkeling van die tendens zal ook bepalend zijn voor het aantal nieuwe mensen dat we moeten gaan aantrekken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding