Er worden 2,7 duizend bedrijven door Innovam benaderd en gevraagd naar hun behoefte aan personeel en stagiairs. Directeur Herme Bruin: "Met deze informatie kunnen ROC’s hun opleidingsaanbod afstemmen op de regionale behoefte en leerlingen voorzien van een duidelijk toekomstperspectief." Hylke Warners van Bovag  is van mening dat het vacatureonderzoek nuttige inzichten biedt. "De markt is momenteel sterk in beweging en er zijn grote ontwikkelingen op economisch, technisch en politiek gebied. Het onderzoek geeft ons de mogelijkheid ons beleid optimaal te laten aansluiten op de actuele marktsituatie."
Onderzoeker Willem van Dalfsen van Innovam roept iedereen op aan het onderzoek deel te nemen . "Net als voorgaande jaren bellen we bedrijven uit de verschillende deelbranches. We brengen aantallen in kaart en maken daarnaast eventuele knelpunten inzichtelijk bij het afstemmen van opleidingen en personeelsbehoefte. Dit jaar vragen we ook naar het huidige personeelsbestand en zoals alle andere jaren verwerken we alle antwoorden anoniem. Op basis van de uitkomsten kunnen we waardevolle inschattingen maken voor de mobiliteitsbranche als geheel." Deelname kost weinig tijd en brengt veel op. "Het telefoongesprek duurt ongeveer vijf minuten en levert waardevolle informatie op voor de branche als geheel."
De uitkomsten van het vacatureonderzoek worden gebruikt voor de landelijke Monitor Onderwijs en Arbeidsmarkt Mobiliteitsbranche die Innovam uitgeeft. Deze publicaties worden gebruikt door onderwijs en branchepartners. Eerdere rapportages zijn te downloaden op de website van Innovam. De uitkomsten van het nieuwe vacatureonderzoek worden naar verwachting begin 2015 bekendgemaakt.
Recent onderzoek van Innovam onder zijn Mobiliteitspanel laat zien dat de stagebereidheid is gestegen in vergelijking met eerdere jaren. De ontwikkelingen in de branche volgen elkaar zo snel op, dat regelmatig onderzoek van belang is om de actualiteiten in beeld te houden. Het Innovam Online Mobiliteitspanel geeft Innovam de mogelijkheid een aantal keren per jaar kortere enquêtes te doen en zo vaker een actueel beeld van de branche weer te geven.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding