Dit meldt de Financial Times. De RAC rijdt met meer dan zeventienhonderd oranje bestelauto’s door het land. De organisatie is eigendom van financieringsmaatschappij Carlyle die zijn belang te gelde wil maken. De ‘club’ bestaat al bijna 120 jaar en telt zo’n zeven miljoen ‘leden’. Behalve hulp bij pech biedt de organisatie ook allerlei andere diensten aan automobilisten zoals verzekeringen en juridische ondersteuning. Nadat de RAC eind jaren negentig de verenigingsstatus opgaf, was de organisatie achtereenvolgens eigendom van de Lex Group, verzekeraar Aviva en sinds 2011 van Carlyle.
De Royal Automobile Club bestaat ook nog steeds maar heeft niets meer te maken met de RAC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding