De pauze geldt voor de periode 16 tot 27 oktober. Fiat noemt de traditioneel lage vraag in de laatste maanden van het jaar als oorzaak. Feit is echter dat de Panda nooit helemaal heeft voldaan aan de verkoopverwachtingen. De Italianen planden een jaaroutput van 260 duizend exemplaren, maar deze capaciteit heeft men tot nu toe voor slechts (afgerond) vijftig procent kunnen benutten. Zeker nu in het A-segment de introductie van diverse nieuwe concurrenten aanstaande is, voelt men de bui hangen.

Fiat is niet het enige merk dat de productie van een belangrijk compact volumemodel tijdelijk staakt. Eerder werd bekend dat ook Ford een pauze inlast. Bij deze autofabrikant gaat het om de Fiesta.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding