Met het stempel ‘aanbevolen’ scoorde de Super Grip 7+ uitstekend in de TCS-winterbanden test 2014, waarin de Esa-Tecar als vijfde eindigde van in totaal veertien geteste banden. Met die vijfde plaats realiseerde de Super Grip 7+ de hoogste score van alle winterbanden met het predicaat ‘aanbevolen’. In de test onderscheidde de winterband va zich met name door zijn sneeuweigenschappen, een onderdeel waarop hij van alle geteste banden de hoogste score noteerde. Bovendien scoorde de band op nagenoeg alle veiligheidsonderdelen ‘goed’ volgens de Touring Club Schweiz.
Ook de Duitse ADAC liet zich lovend uit over de Esa-Tecar Super Grip 7+ winterband. In deze test, waarin eveneens veertien winterbanden werden beoordeeld, eindigde de Super Grip 7+ opnieuw als vijfde. Die positie was goed voor het oordeel ‘bevredigend’, in een test waarin ‘goed’ de hoogste waardering van de ADAC was. Daarmee behaalde de band in de categorie ‘bevredigend’ de hoogste score. ADAC prees daarbij met name de kwaliteiten op een besneeuwde en ijzige ondergrond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding