Vooral General Motors en Ford kregen zware klappen met dalingen tussen de 35 en 45 procent terwijl bij het ‘nationale’ merk Avtovaz/Renault-Nissan de schade beperkt bleef tot 11 procent.

Over de eerste negen maanden komt de daling uit op 13 procent. Daarmee worden er nu in het enorme Rusland minder dan 200.000 nieuwe personen- en bestelauto’s per maand verkocht. De in Moskou gevestigde Association of European Businesses AEB verwacht over heel 2014 uit te komen op een min van 12 procent naar 2,45 miljoen voertuigen. ‘’De daling werd tot vorig jaar nog voor een goed deel gecompenseerd door steunmaatregelen van de overheid maar die zijn nu weggevallen,” aldus voorzitter Joerg Schreiber van de AEB. De regering heeft kort geleden echter wel aangekondigd de subsidieregeling weer nieuw leven in te zullen blazen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding