Dat meldt Automotive News Europe, op basis van berichtgeving van Reuters. De regering is bezig met een privatiseringsronde en is van plan in de komende anderhalf jaar tussen de vijf en tien miljard euro van de honderd miljard euro die men heeft aan bezittingen te verkopen.  De minister zei dat het verkopen van de aandelen in Renault en in telecombedrijf Orange geen prioriteit hebben. "Voor die bedrijven is het voorlopig geen prioriteit en het is onze wens onze aandelen in die twee bedrijven niet te verkleinen", aldus Macron op de Franse radio.

Afgelopen mei nam de Franse staat een aandeel van veertien procent in PSA Peugeot Citroën, de concurrent van Renault, als onderdeel van een noodzakelijke kapitaalverhoging van PSA om de expansie van de merken Peugeot en Citroën buiten Europa te kunnen financieren. Dongfeng Motor in China nam ook een aandeel van veertien procent in Peugeot Citroën. Het aandeel van de familie Peugeot is hierdoor afgenomen tot ook veertien procent.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding