Dat meldt de onderneming Stericycle, waar fabrikanten in diverse branches kunnen aankloppen voor hulp bij het uitvoeren van terugroepacties. Ook rapporteert de specialist elk kwartaal over aantallen en trends, middels de Stericycle Recall Index.

In het tweede kwartaal van dit jaar waren er in de VS 194 officiële auto recalls, een toename van 21 procent vergeleken met Q1. Van alle ruim 26,5 miljoen onderdelen met mankementen (dus ook die in andere sectoren) had 86 procent te maken met auto’s. Nog een cijfer: alleen al in Q2 werden meer auto’s teruggeroepen dan in heel 2013. Volgens Stericycle is tot nu toe dit jaar één op de vijf personenauto’s teruggeroepen naar de dealer. Slechtste jongetje van de klas is General Motors, dat alleen al dit jaar meer dan 26 miljoen van zijn auto’s liet terugkomen bij de dealer voor herstelwerk. Tot gisteren stond bij GM de teller op ruim zeventig recalls. 

De sterk opwaartse trend herbergt volgens Stericycle het gevaar dat fabrikanten mogelijk niet meer in staat zijn in korte tijd dergelijke volumes te verwerken. Anderzijds kunnen voertuigeigenaren een beetje moe worden van de stroom oproepen en een oproep negeren. Voor de industrie ligt er een taak om met effectieve communicatie de klant door de stappen te leiden die nodig zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding