Dudenhöffer stelt dat de tijd waarin gesproken werd over twee euro of zelfs meer voor een liter benzine voorbij is. Door de wereldwijd krimpende economische activiteiten is de vraag naar olie al een tijd beduidend minder groot, met alle gevolgen voor de olieprijs. "Als benzine zo goedkoop is als nu, hoef je niet per se een kleine auto te hebben."

Dudenhöffer leidt het CAR-Institut van de universiteit Duisburg-Essen. Hij zette de verkoopcijfers van compacte voertuigen sinds 2006 af tegen de ontwikkelingen van de brandstofprijzen. De conclusie: er is een direct verband tussen beide. "Lage brandstofprijzen maken onze auto’s groter", zo vat hij de zaak samen. De huidige trend wordt volgens hem bevestigd door de toenemende afzet van terreinwagens en SUV’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding